Biometrie Want uw lichaam liegt niet

Biometrie is de techniek waarmee een persoon op basis van persoonlijke fysieke kenmerken kan worden herkend. Biometrielezers vormen een essentieel onderdeel van een solide beveiligingssysteem dat tegemoet komt aan de bedreigingen in onze snel evoluerende maatschappij.

Biometric Solutions is de eerste in België die biometrie uitgebreid inzet. Hetzij voor toepassingen gekoppeld aan toegangscontrole en hardwarematige beveiliging zoals poorten en hekken. Alsook om bestaande automatiseringsprocessen in de industrie uit te rusten met biometrielezers!

Vingerprintscanner

Meer info

Vingerprint- en aderlezer

Meer info

Handpalmscanner

Meer info

Irisscanner

Meer info

Gezichtsherkenning

Meer info

Contactloze 3D vingerprintscanner

Meer info

Biometric Solutions is

ambassadeur en adviseur

voor Biometrische Beveiliging
in België

partner

met ontwikkelaars en producenten actief in PLC-besturing en automatisering

actief

in beroepsverenigingen Biometrie in binnen- en buitenland

Biometrische beveiliging - Verificatie via fysieke kenmerken

De techniek van de Biometrie identificeert en verifieert iemands identiteit op basis van fysieke eigenschappen.

Biometrische kenmerken zijn:

 • vingerafdruk
  fingerprint recognition
 • retina en iris
  irisscan
 • gezichtsherkenning
  facial recognition
 • aderpatronen in handpalm of vingertoppen
  vein pattern recognition

Want uw lichaam liegt niet!

Wat u moet weten over Biometrie

Uniek

 • persoonsgebonden
 • niet te kopiëren of door te geven

Kaart gestolen, badge doorgegeven of vergeten? Sleutel kwijt?... Met Biometrie maak je komaf met badges, sleutels, wachtwoorden, pincodes en voorkom je identiteitsfraude.

Onveranderlijk

 • levenslang ongewijzigd
 • veilig en kostenbesparend

Sleutels en badges laten maken, paswoorden veranderen, codeklavieren vervangen omwille van slijtage op vaak voorkomende nummers… Met Biometrie horen die kosten bij het verleden. Je investeert eenmalig in de toekomst en bespaart op lange termijn!

Meetbaar

 • registreerbaar
 • vergelijkbaar

Veel verloop? Gevoelige materie die beschermd moet worden?... Met Biometrische toegangscontrole kunnen enkel door u geregistreerde personen het terrein of pand betreden. U weet op elk moment wie waar en wanneer op het terrein aanwezig is.

Snel

 • vlot
 • gebruiksvriendelijk

Wachttijden bij de ingang? Sleutel zoek?... Met Biometrie is een simpele handbeweging, een vinger op een scanner drukken of een seconde lang naar de camera kijken voldoende om uw identiteit te verifiëren.

Veilig

 • machinegebruik
 • industriële omgeving

Een uitgebreid machinepark met hoog risiconiveau? Met Biometrie kunnen we uw machinepark beveiligen en ongevallen voorkomen! Enkel specifiek opgeleid personeel kan de machine bedienen met een vingerafdruk.


Vingerprintscanner

Stof, vuil, oliën, water, crèmes of cosmetica, tot zelfs latex handschoenen? Zelfs in uitzonderlijke omstandigheden neemt deze hoogtechnologische scanner uw vingerafdruk én registreert hij zelfs haarvaten en collageen, in tegenstelling tot de meest gebruikte fingerprint scanners.


Vingerprint- en aderlezer

Is verhoogde veiligheid nodig? Deze scanner verzamelt een aantal punten van uw vingerafdruk en van het aderpatroon of vein pattern onder het huidoppervlak. Die twee patronen worden samengevoegd voor een verhoogde veiligheid.


Handpalmscanner

Overheidsinstelling, bankwezen of zorgsector? Deze “state of the art” technologie scant het aderpatroon in de handpalm in slechts 2 seconden!


Irisscanner

Moet u de handen vrij kunnen houden, of heeft u nood aan extra verhoogde veiligheid? Deze contactloze scanner kan uw iris al inlezen op een afstand van slechts 30 cm. Visuele en auditieve signalen helpen u om de meest efficiënte scan te maken.


Gezichtsherkenning

Deze scanner maakt een 3D-beeld van de unieke structuur van uw gezicht. Daardoor kan u probleemloos gescand worden, zelfs met bril of baard!


Contactloze 3D vingerprintscanner

Hoge eisen inzake beveiliging én hygiëne? Deze hygiënische lezer scant contactloos en terzelfdertijd de 4 vingertoppen van uw hand. Op die manier verzamelt hij meer data en is hij uiterst accuraat! Even zwaaien tijdens het voorbijlopen en de toegang wordt verleend. Kortom: top of the bill!

Biometrie, Toegangscontrole en Automatisatie:
uw totaaloplossing

Biometric Solutions heeft haar naam niet gestolen. Ons verhaal begint bij Biometrics! Wij bieden totaaloplossingen waarbij Biometrielezers signalen doorgeven aan de Toegangscontrole die het brein vormt van uw geautomatiseerde beveiliging.


VAN BIOMETRIE NAAR TOEGANGSCONTROLE in 3 stappen

1. Biometrie Een biometrische lezer verifieert de persoon die toegang vraagt.

2. Toegangscontrole De signalen van de biometrische lezer worden doorgegeven aan de centrale Toegangscontrole. De software wordt op basis van uw wensen en functionaliteiten geprogrammeerd.

3. Automatisatie van hardware De centrale Toegangscontrole stuurt de hardwarematige beveiliging aan: een slagboom gaat omhoog, een tourniquet geeft u toegang, een deur met een elektrisch motorslot ontgrendelt…

Biometric Solutions is één van de eerste beveiligingspartners die deze 3 stappen én verdere integratie van A tot Z voor u verzorgt!


Quality label

Biometric Solutions onderzoekt en test de nieuwste systemen uitvoerig en ongeacht het merk, alvorens ze aan u voor te stellen!

Ons advies voor een waterdichte beveiliging? Een geïntegreerd beveiligingssysteem met centrale bediening op basis van biometrische gegevens.


Biometrie in industriële automatiseringsprocessen:
Safety first

Bescherm uw werknemers, verhoog de veiligheid op de werkvloer en voorkom ongevallen! Biometrie kan ook ingezet worden voor de beveiliging van industriële automatiseringsprocessen.

In samenwerking met onze partner in PLC-besturingstechnieken zorgen we ervoor dat u uw machines kan uitrusten met biometrische lezers. U bepaalt wanneer, hoe lang en door wie de machine bediend kan worden.

Onze Biometrische Oplossingen

Biometric Solutions installeert een uitgebreid gamma aan biometrielezers. We gebruiken enkel topkwaliteit, en testen alle lezers en scanners uitvoerig zelf uit alvorens ze aan u aan te bieden! We werken daarvoor samen met beroepsverenigingen, ontwikkelaars en producenten uit binnen- en buitenland. Heeft u een specifieke toepassing waarvoor maatwerk nodig is, dan ontwikkelen we samen met onze partners de software die u nodig heeft!

Biometric Solutions zorgt voor de installatie, software, integratie en koppeling. We bieden persoonlijk advies, en een handleiding op maat voor de ingebruikname en configuratie!

Alle biometrie-lezers kunnen flexibel ingezet worden:

Van blueprint tot fingerprint

We nemen een blueprint van uw huis, zaak, te beveiligen gebied – maken een risicoanalyse op rekening houdend met ALLE factoren (buitenshuis, binnenshuis, omgeving, winkel...) – brengen alle risico’s in kaart – kijken wat er al IS en INTEGREREN dat in een nieuw, volledig allesomvattend beveiligingssysteem met bediening aan de hand van uw unieke, ontegensprekelijke fingerprint.

Uw beveiligingsplan in 4 stappen

1. BLUEPRINT We nemen een blueprint van uw huis, zaak, te beveiligen gebied en maken een risicoanalyse op rekening houdend met ALLE factoren, en eventueel aanwezige systemen.

2. advies We luisteren naar uw vraag, geven aangepast advies en stellen een offerte op.

3. installatie Alles wordt geïnstalleerd en getest, met uitleg op maat en een handleiding in mensentaal aangepast aan uw unieke systeem.

4. SERVICE EN ONDERHOUD We staan klaar om met de nodige tijd en zorg uw vragen te beantwoorden.

The future is now!

Vraag vandaag nog uw offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier!

Er kan geen verbinding worden gemaakt met het Leadix platform.